Woning bezichtigen? Hier moet je op letten!

Ga je een woning bezichtigen, dan krijg je de kans om jouw potentiële droomwoning van dichtbij te bekijken. Dit biedt inzicht in de ruimte, indeling, algehele staat en potentie van de woning. Maar waar dien je op te letten tijdens het bezichtigen van een woning? Hoe lang duurt een bezichtiging? In dit artikel behandelen we enkele essentiële aandachtspunten.

Neem geen overhaaste, emotionele beslissingen

Misschien raak je halsoverkop verliefd op de woning wanneer je de drempel overstapt. Dat is natuurlijk geweldig – je bent immers op zoek naar je droomhuis – maar het is belangrijk om wel rationeel naar de woning te blijven kijken. Zo voorkom je dat je door je roze bril eventuele valkuilen over het hoofd ziet.

Vergeet je niet in te lezen

Zoals met veel dingen in het leven geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je bent ingelezen en dat je je huiswerk hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de voorzieningen in de omgeving, de reden dat het huis te koop staat, de voorzieningen in de badkamer en keuken, en de staat van onderhoud.

Test het huis

Je wilt weten of het huis bij jou past, dus ga vooral op onderzoek uit! Dat is echt niet gek. Zit op de bank om te kijken hoe het uitzicht dan is, open kastjes en deuren om de opbergruimte te inventariseren, trek het toilet door en check de cv-ketel. Zo krijg je een beeld van hoe veel er eventueel veranderd of vervangen moet worden. De makelaar of verkoper zal je zoveel mogelijk laten zien tijdens de bezichtiging, maar loop zelf ook even een rondje door het huis op je eigen tempo. Dan zie je misschien dingen die je anders niet had opgemerkt.

Let ook op de omgeving

Zelfs al is het huis zelf op alle vlakken perfect, het is ook belangrijk om de omgeving mee te nemen. Dat begint al bij de tuin of het balkon. Hoe is het uitzicht en wat is de staat van onderhoud? Moet er veel aan gebeuren? Als je de kans krijgt, is het aan te raden om ook even bij de buren in de tuin te kijken. Loop ook een rondje door de buurt. Zie je jezelf hier al wandelen met de hond, kunnen de kinderen buiten spelen en is er een winkel in de omgeving?

Woning bezichtigen met aankoopmakelaar

Samen zie je meer. Daarom is het slim om iemand mee te vragen naar de bezichtiging, bijvoorbeeld een aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar in Alkmaar, dat zijn wij. Wij zijn de expert op het gebied van vastgoed en kunnen objectief naar een woning kijken. Zo weten wij precies waar we op moeten letten, hebben wij inzicht in het financiële plaatje en kunnen wij je adviseren waar nodig.

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×