Een bezichtiging? Maak het de moeite waard!

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om te gaan verhuizen. In de zoektocht naar een nieuwe woning speelt de bezichtiging een cruciale rol. Zodra je een woning op het oog hebt, is het belangrijk om jezelf van tevoren goed voor te bereiden. Op die manier verloopt de bezichtiging soepeler! Maar hoe maak je een bezichtiging de moeite waard? Dat vertellen wij je in dit blogartikel.

Onderzoek vooraf

In de zoektocht naar een nieuw huis is Funda een goede optie om online huizen te bekijken. Zodra je een potentieel pand hebt gevonden, is het verstandig om zoveel mogelijk onderzoek te doen. Verdiep je zoveel mogelijk in de details van het huis door plattegronden, foto’s en beschrijvingen te bestuderen. Let ook op het aantal mensen dat het huis al heeft bekeken of als ‘favoriet’ heeft opgeslagen; een populair huis is vaak een goed teken én geeft inzicht in de concurrentie. Als laatste is het raadzaam om een rondje door de buurt te lopen op verschillende tijdstippen van de dag. Je kunt dan bepalen hoe de buurt aanvoelt en kijken naar beschikbare voorzieningen, zoals scholen, winkels en het openbaar vervoer.

Vragenlijst opstellen voor de bezichtiging

Tijdens een bezichtiging ben je wellicht druk met de nieuwe indrukken. Je focust je volledig op het bekijken van de woning. Toch is het belangrijk ook gerichte vragen te stellen aan de verkopers. Maak daarom vooraf een vragenlijst. Wat is de staat van het huis? Zijn er recente renovaties geweest? Hoe zijn de buren? Door deze vragen te stellen, krijg je een gedetailleerder beeld van zowel de woning als de omgevingsfactoren.

Checklist maken

Naast een vragenlijst is het ook handig om een checklist te maken. Je hebt ongetwijfeld specifieke vereisten waaraan je nieuwe huis moet voldoen. Met een checklist zorg je ervoor dat je tijdens de bezichtiging geen belangrijke aspecten over het hoofd ziet. Denk hierbij aan de staat van de vloeren, muren, plafonds, ramen en deuren. Door systematisch af te vinken wat je hebt geïnspecteerd, krijg je een overzicht van hoe goed het pand aan je eisen voldoet.

Financiële voorbereiding

Weet je van tevoren al dat je serieus overweegt het huis te kopen? Dan is het goed om voor de bezichtiging je financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Bekijk je financiële situatie en je maximale budget. Het is daarbij van belang om te weten wat je huidige woning waard is, zodat je eventuele overwaarde kunt meerekenen. Houd ook rekening met mogelijke extra kosten, zoals een bouwkundige keuring, een taxatie, notariskosten of belastingen. Als je je maximale budget helder hebt, kun je realistisch beoordelen of het de moeite waard is om de woning te bezichtigen.

Aankoopmakelaar meenemen

Soms kan het nog steeds lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Een bezichtiging vergt veel inspanning en gedoe. Een aankoopmakelaar is dan dé persoon die je kan helpen. Bij Zicht Makelaars staat ons team aan aankoopmakelaars voor je klaar. Wij weten waar je op moet letten tijdens een bezichtiging, helpen met onderhandelen en adviseren je over de aankoop. Met onze begeleiding word je volledig ontzorgd bij het realiseren van je droomwoning. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×