Huis verkopen? Let ook op je tuin!

Je tuin is een verlengstuk van je huis. Zelfs het meest vlekkeloze interieur komt niet volledig tot zijn recht wanneer het uitzicht wordt ontsierd door een verwaarloosde tuin vol onkruid. Daarom delen we in dit blogartikel enkele tips waarmee je jouw tuin verkoopklaar kunt maken.

Tip 1: zorg voor een goed onderhouden tuin

De eerste indruk is het belangrijkst. Het klinkt als een open deur, maar zorg ervoor dat je tuin goed onderhouden is. Een verwaarloosde tuin kan je huis in een slecht zicht zetten bij potentiële kopers. Maai daarom het gras, snoei overwoekerende struiken en bomen, en verwijder onkruid en aanslag op de tegels. Ook rommel, kapotte meubelen en oud speelgoed kan beter worden opgeborgen voor een aantrekkelijke uitstraling van je tuin.

Tip 2: voeg kleur toe

Je tuin komt beter tot zijn recht met kleur. Groen gras is natuurlijk een mooi begin, maar vergeet kleurrijke planten en bloemen niet voor zicht op een betere verkoop. Plant nieuwe struiken of zaai wilde bloemen om een saaie hoek te doen oplichten. Heb je een betegelde tuin en ben je terughoudend om grote veranderingen aan te brengen? Dan is het een optie om plantenpotten of -bakken op de tegels te plaatsen.

Tip 3: creëer levendigheid

Potentiële kopers moeten zichzelf bij het kijken naar de foto’s al zien zitten in de tuin. Laat ze daarom de potentie van je tuin zien door een overzichtelijke leefruimte te creëren. Een goede tuinset, zitplekken in de zon en/of schaduw, aangekleed met mooie accessoires en gezellige verlichting voor wanneer het in de avonden donker wordt. Heb je een barbecue? Zet deze dan ook buiten, zodat potentiële kopers alvast kunnen fantaseren over hun volgende dinner party.

Tip 4: wanneer je tuin op het noorden ligt

Een achtertuin op het zuiden is vaak een geweldige manier om je huis te promoten. Maar ook als je tuin op het noorden ligt, heeft deze veel potentie. Zeker als je een bijvoorbeeld een diepe tuin hebt, zal hier nog genoeg zonlicht komen in de ochtend en de avond. Belicht ook de voordelen van een tuin op het noorden, zoals een lekker koele tuin op hete dagen.

Tip 5: vergeet het balkon niet

Niet iedereen is gezegend met een weelderige tuin. Misschien heb je wel een klein balkon. Maar zelfs het kleinste balkon kan een belangrijke rol spelen in de verkoop van je huis. Hier gelden dezelfde tips als bij een tuin. Zorg voor een schoon en opgeruimd balkon, voeg enkele vrolijke bloemen, kussens en andere accessoires toe, en benadruk de potentie!

Oog voor detail

Kun jij hulp gebruiken bij het optimaal presenteren van jouw tuin? Onze persoonlijke styliste Ewa kan je hierbij helpen. Met haar oog voor detail en zicht op de markt is jouw tuin binnen no-time verkoopklaar. Neem contact op met dé makelaar in Alkmaar voor de mogelijkheden!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×