Voor huizen in Alkmaar dé makelaar

alkmaar makelaar

Een huis kopen of verkopen doe je niet iedere dag. Bij zaken waar het om zulke hoge bedragen gaat als onroerend goed, is het verstandig om een expert in de arm te nemen. Een expert die jouw belangen behartigt: de makelaar. Wij zijn in Alkmaar dé makelaar die jou helpt!

Huis kopen

Wil je een huis kopen? Wij helpen je graag om een passende woning voor je te vinden. Door ons unieke zoeksysteem zijn wij op de hoogte van de nieuwste woningen in Alkmaar en omgeving, nog voordat de woning op Funda verschijnt. Zo voorkom je dat je achter het net vist. En of het nu je eerste of derde woning is: het is belangrijk dat alles soepel verloopt en goed geregeld wordt. Wij helpen je graag met de zoektocht en het regelen van a tot z.

Checklist eerste huis kopen

Wat moet je allemaal regelen wanneer je voor het eerst een huis koopt? Hier zijn een aantal belangrijke punten:

  • Zorg voor een goed inzicht in je financiële situatie.
  • Ga op zoek naar een hypotheekverstrekker.
  • Probeer een spaarbuffer op te bouwen.
  • Bepaal je woonwensen.
  • Schakel een makelaar in bij je zoektocht.
  • Overweeg een bouwkundige keuring.
  • Schakel, zodra je een woning hebt gevonden, een notaris in om de juridische aspecten van de transactie af te handelen.
  • Regel de benodigde verzekeringen voor je nieuwe woning.
  • Begin met het plannen van je verhuizing.

Huis verkopen

Je wilt je huidige woning verkopen, maar hoe haal je het maximale uit je huis? Het lijkt gemakkelijk (en goedkoop) om niet met een makelaar in zee te gaan, maar dit kan weleens tegenvallen. Veel mensen weten niet welke aspecten er allemaal bij de verkoop komen kijken. Wij zijn in Alkmaar de makelaar die de regels en de mogelijkheden kent. We adviseren je rond alle aspecten die er spelen rond de verkoop van een woning.

Passend advies

Eerst je huis verkopen voordat je een nieuwe woning aankoopt? Of kun je dat beter andersom doen? Elke situatie is voor iedereen anders en dat maakt dat het antwoord op die vraag niet eenduidig is. Er bestaat dus geen standaard advies. Alles hangt af van de situatie, de staat van de woningen, de ligging, de waardes, het budget et cetera. Wat kun jij het beste doen? Wij zijn in Alkmaar de makelaar die jou kan adviseren!

Tips voor het verkopen van je huis

Bepaalde verbeteringen aan je woning kunnen de waarde ervan verhogen. Vaak zijn deze gemakkelijk zelf te verzorgen, of kun je hier iemand voor inhuren. Aspecten die je woningwaarde verhogen, zijn bijvoorbeeld goed onderhoud, een hoog energielabel, extra voorzieningen en een ruimtelijke indeling.

Persoonlijke styliste

Kleine reparaties kunnen al heel veel verschil maken. Met een beetje verf of lijm kun je al een heleboel repareren, zoals losse plintjes of loszittend behang. Zo kun je nét een betere indruk maken. Wij kunnen je ook nog een stukje verder helpen met het aantrekkelijker maken van je woning. Onze persoonlijke styliste helpt je om je woning op de beste manier te presenteren. Wij zorgen voor bezichtigingen, en begeleiden het contact met potentiële kopers. Zo verkopen we jouw huis snel en goed, voor een optimale prijs.

Woning laten taxeren

De woningmarkt staat allesbehalve stil. Ook wanneer je je huis niet verkoopt, kun je gebruik maken van de situatie. Het kan heel simpel, namelijk door je huis (opnieuw) te laten taxeren. Wanneer blijkt dat jouw woning meer waard is geworden, kom je wellicht in aanmerking voor een lagere hypotheekrente. Zonder je hypotheek te hoeven ‘openbreken’, tegen slechts de kosten van het taxatierapport.

Makelaar Alkmaar

Wij zijn een één-op-één makelaar in Alkmaar en hebben echt aandacht voor jou. Met onze persoonlijke benadering helpen we jou met het vinden of verkopen van je huis. Ons team is daarbij klein, en hierdoor zijn de lijnen kort. We weten wie jij bent en jij weet wie wij zijn. We zijn altijd bereikbaar en zijn goed in snel schakelen wanneer het nodig is. Je bent welkom op ons kantoor voor advies en een kop koffie!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×