Hulp bij huizen zoeken

huizen zoeken

Je wilt weg uit je huidige huis en zoekt een nieuw huis. Waar begin je? Wanneer je op zoek bent naar een huis in Alkmaar of in de buurt van Alkmaar, laat ons dan jou helpen. Wij helpen je met huizen zoeken!

Allerlei redenen

Er kunnen allerlei redenen zijn om op huizenjacht te gaan. Je wilt bijvoorbeeld groter gaan wonen omdat je te maken hebt met een gezinsuitbreiding, of je wilt gewoon meer woonoppervlak. Of je hebt op dit moment bijvoorbeeld geen tuin en je wilt er wel graag één. Misschien zijn je kinderen inmiddels het huis uit en wil je juist kleiner gaan wonen, omdat je die extra slaapkamers niet meer nodig hebt. Het kan ook zijn dat een relatiebeëindiging ertoe noodzaakt om een huis te zoeken.

Aandachtspunten

Waar moet je allemaal op letten als je een ander huis zoekt? Natuurlijk kijk je eerst op internet naar te koop staande huizen. Natuurlijk wordt elke woning aangeprezen, maar niet elk huis is perfect onderhouden. Let daarop wanneer je huizen gaat bezichtigen. Soms is er sprake van verborgen gebreken, waarvan het herstel jou later veel extra geld kan kosten.

Budget

Weet zeker ook belangrijk is, is je budget. Wanneer je weet hoeveel geld je kunt besteden aan een ander huis, voorkom je dat je in een later stadium voor onaangename verrassingen komt te staan. Weet dus wat je kunt lenen, en richt je op huizen die binnen je budget passen. Laat je goed voorlichten door een expert op dit gebied. Goed hypotheekadvies is onontbeerlijk.

Meerdere huizen

Richt je bij het huizen zoeken niet te veel op één bepaald huis, want het kan zijn dat die woning toch aan je neus voorbijgaat. Maak een selectie van meerdere woningen die geschikt lijken, en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Zo kun je voor jezelf een goed oordeel vormen rond welke aspecten van een huis écht belangrijk voor je zijn, en wat bijzaken zijn.

Omgeving

Niet alleen het huis zelf, maar ook de omgeving is belangrijk. En dat is een aspect waar je zelf geen invloed op hebt. Je kunt immers wel het interieur van je huis helemaal omgooien, maar je kunt niet de omgeving veranderen. Als een huis zich bevindt in een ‘levendige wijk’, zou dat kunnen betekenen dat je last krijgt van geluidsoverlast. In dat geval zou je eens gedurende verschillende momenten op de dag in de buurt kunnen rondlopen en kijken of er soms sprake is van ongewenst lawaai. Ook op dit vlak kun je gericht huizen zoeken.

Hulp bij huizen zoeken

Zoek je een huis in of rond Alkmaar en heb je nog geen idee welke woningen beschikbaar zijn die passen bij wat je zoekt? Laat ons jou helpen! Dankzij het unieke zoeksysteem dat we hebben zijn we altijd op de hoogte van de woningen die beschikbaar komen. En dat zelfs voordat die op Funda verschijnen! Zo ben je snel op de hoogte van nieuwe aanvullingen op het aanbod.

Oude huis verkopen

Wil je eerst je huidige woning verkopen voordat je je nieuwe woning aankoopt? Of is het beter om de volgorde andersom te doen? Dat is niet van te voren te zeggen. Het verschilt per persoon wat de beste optie is. Het hangt onder meer af van de huidige leefsituatie, de staat van onderhoud van de woningen en je budget. Ook hierin kunnen we je prima adviseren.

Persoonlijke benadering

Wij zijn een makelaarskantoor in Alkmaar met oprechte aandacht voor jou en jouw woonwensen. Met onze persoonlijke benadering helpen we je als aankoopmakelaar of bij het verkopen van je huidige woning. Omdat we een klein team hebben, zijn de lijnen bij ons kort. Zo leer jij ons snel kennen en leren wij jou snel kennen!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×