Wat is een aankoopmakelaar?

wat is een aankoopmakelaar

Wanneer je op zoek bent naar een andere woning, krijg je te maken met verschillende personen en instanties. Zoals de hypotheekverstrekker, de notaris en eventueel een taxateur. En, ook een belangrijke partij: de aankoopmakelaar. Wat is een aankoopmakelaar en wat kan die voor jou betekenen?

Allerlei woonwensen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Misschien zoek je een huis omdat je vindt dat je op dit moment te weinig ruimte hebt. Of omdat je groter wil gaan wonen in verband met een gezinsuitbreiding. Of je wil graag een eigen tuin en beschik je daar nu niet over. Het kan ook zijn dat je juist kleiner wil gaan wonen, omdat je vindt dat je niet zoveel vierkante meters nodig hebt.

Andere omgeving

Het kan ook zijn dat je huidige huis op zich prima bevalt, maar dat je op dit moment in een rijtjeshuis of appartementencomplex woont en liever in een vrijstaand huis woont. Misschien woon je in een drukke stad en wil je graag op het platteland wonen, zonder andere huizen in de directe omgeving. Of je wil juist de omgekeerde beweging maken. Wat de achterliggende motivatie van je verhuiswens ook is, je kunt rekenen op de hulp van de aankoopmakelaar!

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is iemand die zich bezighoudt met het zoeken naar de woning die voldoet aan jouw wensen en je beschikbare budget. ‘Maar’, zul je denken, ‘ik kan toch gewoon op Funda kijken en mijn keuze maken?’ Dat is een logische gedachte, maar er is méér aanbod dan er op deze website te vinden is. En de aankoopmakelaar is, mede dankzij zijn uitgebreide netwerk, uitstekend op de hoogte van de woningen waar het om gaat.

Nuttig

De aankoopmakelaar kan jou op de hoogte brengen van een woning die aan jouw wensen voldoet voordat die op Funda verschijnt. Dat is altijd nuttig, en zeker wanneer je op zoek bent naar een woning in een plaats of wijk die heel populair is! Met een aankoopmakelaar verklein je de kans dat je achter het net vist, en vergroot je de kans dat je het huis van je dromen kunt gaan bewonen!

Bezichtigingen

Maar de aankoopmakelaar doet méér! Hij geeft je ook nuttig advies rond je wensen en de huizen die lijken te voldoen aan jouw wensen. Ook gaat hij, wanneer je dat wilt, met je mee naar bezichtigingen van woningen. De aankoopmakelaar heeft namelijk een scherp oog en weet waar hij moet letten wanneer het bijvoorbeeld gaat om de staat van een bepaalde woning. Zo kan hij goed inschatten of er nog geklust moet worden voordat de nieuwe bewoner ernaartoe kan verhuizen. Deze kennis en ervaring kan jou veel geld besparen.   

Tot aan de sleuteloverdracht

Heb je eenmaal je gewenste huis gevonden, dan bespreekt je aankoopmakelaar met je wat er allemaal geregeld moet worden. En hij maakt in orde wat hij zelf in orde kan maken. Je kunt op zijn hulp rekenen tot aan het moment dat je de sleutels in handen krijgt en kunt gaan genieten van je nieuwe huis! Dus als je je afvraagt ‘wat is een aankoopmakelaar?’, weet je nu dat dat iemand is die jou persoonlijk begeleidt naar jouw nieuwe woning!

Verkopen van je huidige woning

Wanneer je je huidige woning wilt verkopen, ben je ook bij ons aan het juiste adres. Ook hierbij komt er van alles kijken, en wij kunnen je door het hele proces heen begeleiden. Wij doen ons uiterste best om er het maximale voor jou uit te halen.

Persoonlijke benadering

Zicht Makelaars is een makelaarskantoor in Alkmaar met oprechte aandacht voor jou en jouw woonwensen. Wij helpen je met onze persoonlijke benadering met het kopen of verkopen van een woning. We hebben een klein team, en daarom zijn de lijnen bij ons kort. Op die manier leer jij ons snel kennen en leren wij jou snel kennen!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×