Taxatie huis belangrijk aspect

taxatie-huis

Wanneer je je huidige huis wilt verkopen, of een nieuwe woning gaat kopen, komt er van alles bij kijken. Eén van die aspecten is het bepalen van de waarde van de huidige of toekomstige woning. Een taxatie van het huis is daarmee een belangrijk aspect bij de koop of verkoop van een woning.

Huis verkopen

Een taxatierapport kan aan bod komen wanneer je je huidige huis wilt verkopen. Zo’n rapport bij het verkopen van een woning is niet verplicht, maar kan wel nuttig zijn. Je wilt het huis immers voor een zo hoog mogelijk bedrag verkopen, en met een taxatierapport heb je een houvast voor het bepalen van de verkoopprijs.

Huis kopen

Wanneer je een huis gaat kopen, is er een taxatierapport nodig bij het aanvragen van een hypotheek. Als het gaat om een nieuwbouwwoning, is een dergelijk rapport in de meeste gevallen niet verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek. Sommige vertrekkers van hypotheken eisen wel een taxatierapport wanneer het gaat om een woning met een hoge geldwaarde.

Huis verbouwen

Blijf je in je huidige woning, maar denk je erover om die te gaan verbouwen, dan is een taxatie van je huis mede nodig voor de financiering ervan. Met het rapport kan gesteld worden wat de waarde van de woning zal zijn na de afronding van de verbouwing. De hypotheekverstrekker kan dan beoordelen of de verbouwing gefinancierd kan worden met de verbouwing.

Verschillende factoren

De waarde van een bepaalde woning wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is de oppervlakte van belang, en of het huis een tuin of een balkon heeft. Maar ook de wijk waarin de woning staat speelt mee. Daarbij wordt de waarde van de woning vergroot wanneer er bepaalde voorzieningen in de wijk te vinden zijn.

Taxatie huis

De taxatie van een huis moet worden gedaan door een professionele en beëdigde taxateur, die een onafhankelijk taxatierapport kan overleggen. Deze taxateur mag dan ook zelf niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van de woning, omdat die anders een eigen belang heeft. Daarom kan een taxateur ook niet tegelijkertijd je aankoopmakelaar zijn, of de makelaar van de verkoper van het huis waar je naartoe gaat verhuizen.

Kosten huizen taxatie

De kosten voor het laten uitvoeren van een taxatie van een huis is niet op voorhand nauwkeurig te zeggen. Dit heeft onder meer te maken met de hoeveelheid tijd die de taxateur bezig is met zijn werk. Wanneer je een huis koopt, dien je de kosten van het rapport zelf te betalen. Daarbij is het wel zo dat de kosten fiscaal aftrekbaar zijn.

Oprechte aandacht

Zicht Makelaars is een makelaarskantoor gevestigd in Alkmaar, met oprechte aandacht voor jou en de woonwensen die jij hebt. We helpen je met onze persoonlijke benadering. Omdat we een klein team hebben, zijn de lijnen bij ons kort. Op die manier leer jij ons snel kennen en leren wij jou snel kennen! Omdat wij gevestigd zijn in Alkmaar, hebben wij een grote kennis van de woningmarkt in Alkmaar en omgeving, en dus ook van de waarde van woningen in deze omgeving.

Huis taxatie

Je bent bij ons niet alleen aan het juiste adres bij het kopen of verkopen van een woning, maar ook bij het laten taxeren van een huis. We doen dit voor alle doeleinden, dus voor zowel de koop of verkoop van een woning als een verbouwing. Door onze jarenlange ervaring kunnen we een nauwkeurige waardebepaling opstellen. Daarbij geven we je een duidelijke uitleg rond alles wat te maken heeft met het rapport. We hanteren voor het uiteindelijke rapport een scherp tarief en gaan graag voor je aan de slag!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×