Je huis verkopen doe je zó

huis verkopen

De beslissing is genomen: je gaat verhuizen. Een spannende tijd breekt aan, want je gaat niet alleen naar een nieuwe woning, maar je moet ook je oude huis verkopen. Wat komt daar allemaal bij kijken? En wie gaat zich ervoor inspannen om je huidige huis voor de beste prijs te verkopen?

Goede presentatie

Denk er allereerst aan dat je je huis op een goede manier presenteert aan belangstellenden. Dat is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, want je woont er nog. Maar bedenk dat, zodra je huis te koop staat, je woning een ‘koophuis’ is. En die nieuwe status verandert alles. Het is dus zaak om dat koophuis optimaal te presenteren.

Inrichting

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de inrichting zodanig is, dat later de bekijker van de foto’s een positieve indruk krijgt en zich kan voorstellen dat die er zou kunnen wonen. Dat betekent dat er niet te veel spullen in staan, maar haal ook niet het hele huis leeg. Zorg voor een neutrale uitstraling, waarbij de geïnteresseerde zelf later diens eigen smaak kan toevoegen.

Kleine klusjes

Het is ook een goed idee om hier en daar wat verbeteringen aan te brengen in en aan het huis. Even wat verven of kleine reparaties uitvoeren kan veel schelen. Dit heeft namelijk invloed op die eerste indruk die de bekijker van foto’s of de bezichtiger krijgt van de woning. En die eerste indruk is, ook als het gaat om het aankopen van een woning, heel belangrijk. Wanneer je dus moeite doet om die indruk optimaal te maken, betaalt zich dat uit!

Goede foto’s

Het belang van goede foto’s voor het presenteren van je huis kan niet onderschat worden. Foto’s vormen het eerste wat geïnteresseerden van je huis gaan zien. Het is dus zaak dat die foto’s kwalitatief goed zijn en dat de foto’s triggeren om in beweging te komen. Het is dan ook helemaal niet gek om een professionele fotograaf in te schakelen, die verstand heeft van fotografie voor woningverkopen.

Je huis verkopen

En dan het huis verkopen zelf. Dat kan een behoorlijk ingewikkelde klus zijn. Het is ook niet iets wat je dagelijks doet, en bovendien gaat het om grote bedragen. Waarschijnlijk wil je dit niet allemaal zelf regelen. Het is verstandig om een expert op dit gebied in te schakelen. Iemand die jouw belangen behartigt. En dat is de makelaar: iemand die op de hoogte is van de markt en die ook nog eens veel ervaring heeft met transacties rond vastgoed.

Succesvol

Zo’n professioneel opererende makelaar begeleidt je bij elke stap die gezet moet worden gedurende het proces van verkoop huis. En er zijn nogal wat stappen bij je huis verkopen. Zo moet er een realistische vraagprijs bepaald worden, moet er onderhandeld worden over aanbiedingen en moeten juridische zaken worden afgehandeld. Wanneer je de samenwerking zoekt met een makelaar, kun je erop vertrouwen dat alles goed verloopt en dat je huis succesvol verkocht wordt.

Huizen verkoop

Als je je woning wilt verkopen, ben je bij ons aan het juiste adres. We bespreken jouw wensen met je en gaan vervolgens voor je aan de slag. Wij kunnen je door het gehele proces heen begeleiden en doen er alles aan om het maximale voor jou eruit te halen. Dat is voor jou een hele zorg minder!

Verkoop huizen

Zicht Makelaars is een makelaarskantoor in Alkmaar met oprechte aandacht voor jou en jouw woonwensen. Wij helpen je met onze persoonlijke benadering met een huis kopen of een huis verkopen. We hebben een klein team, en daarom zijn de lijnen bij ons kort. Op die manier leer jij ons snel kennen en leren wij jou snel kennen!

Zicht Makelaars - Logo Symbol White

Contact

Geestersingel 68
1815 BB Alkmaar

072 - 711 27 40
[email protected]

Social

fundawonen-logo
NVM Makelaar - Zicht Makelaars Alkmaar
nwwi_logo_rgb
move_nl_logo_rgb
Move.nl login
×

Hallo!

Vind je het makkelijker om je vraag via WhatsApp te stellen?

We proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden, maar hou er rekening mee dat we niet altijd direct kunnen reageren.

×